woensdag 19 maart 2014

Breaking news! Live blog! Be here!

Het is zover! Eindelijk. Een half jaar lang uren en uren. En uren en uren voorbereiding. Voor vandaag. 
En wat gaat er vandaag gebeuren dan? We gaan kiezen! Ik weet op wie ik stem en u?

20 maart 1:40

Ik zit erin! Kiezers bedankt! Ruim 2500 inwoners van Nieuwerkerk, Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen hebben op het CDA gestemd. Ongelooflijk! 
Dank voor het vertrouwen.

Ik weet niet hoeveel van die stemmen naar mij gegaan zijn. Is ook niet belangrijk. Weet dat ik dankbaar ben voor iedere stem en dat ik alles op alles ga zetten om er iets goeds mee te doen.

Mijn emo niveau is gemengd. We hebben vier zetels. Ik had de 5 die we hadden graag behouden. Maar dit is goed. De opkomst is hoog en als je kijkt naar absolute aantallen is het CDA geen stemmers kwijtgeraakt. CDA heeft zich de afgelopen 4 jaar sterk gemaakt voor jullie. Ik ga dat de komende vier jaar doen. Spreek me ook gerust aan met op en aanmerkingen.

Nu laten we het bezinken. 

Het was een super tijd en laten we er geweldige jaren van maken. Samen! Want Samen Sterk!

Welterusten.

ps ik ben van plan te blijven bloggen. Die moeten dan natuurlijk wel gelezen worden ;-)

In ieder geval ga ik u vandaag meenemen. Op mijn dag. Lekker subjectief.

21:20

Ze zijn gesloten. Echt dicht. Je kunt niet meer. Je bent al geweest zeg je? Top!
Heb je gestemd? Dank! Heb je op mij gestemd? Dubbel dank!
Ik stap op mijn fietsje en ga richting het gemeentehuis.

20:57 
Zou het heel interessant zijn als ik hier de laatste 180 seconden af ga tellen? Misschien maar beter niet doen. 
Ik ga me klaarmaken om naar het gemeentehuis te gaan. Hopelijk zie ik jullie daar allemaal...

20:17
Anderhalf uur afgeleid. Nu komt het wel heel dichtbij. Over twee uur weet ik meer. Weten we meer. 
Het is goed dat de verkiezingstijd dan voorbij is. Dat politici zich kunnen richten op besturen. Dat het land zich bezig houdt met het land en dat we lokaal de handen uit de mouwen steken.
Er is genoeg te doen!

Emo meter: Redelijk rustig. (even afleiden helpt)

18:51
Ben je zenuwachtig? Nwah, een ieniemiene klein beetje misschien. Goed, om niet al teveel met de verkiezingen bezig te zijn ga ik maar eens even op de bank zitten.
Flinke bak thee, chocolade (zoals in een eerdere blog gezegd, een gouden combinatie) benen in de lucht en een filmpje.

Emo toestand: Nog steeds in dat kippenvel niveau.

17:49

Zo vreemd dat de niet politieke wereld gewoon doordraait... Zo zit je met je neus in het stemhok en het volgende moment naast het zwembad voor de zwemles.

Inmiddels is mijn emostand verhoogd naar 'continue kippenvel'.

De reacties zijn nog altijd positief. Dat is gaaf. Dat kan je niet voorspellen als je ineens uit je veilige wereld stapt en besluit dat je je graag actief in wilt zetten voor je dorp. Zit dat dorp daar wel op te wachten? Hoe kijken je vrienden hiernaar?

Net een lief smsje van één van die vrienden: "Weer twee stemmen erbij, wij hebben unaniem op jou gestemd!!"

Spannend hoor, deze kant van de stembus. 

Adrenalineniveau stijgt... Ik kijk er naar uit. 

PS inmiddels is duidelijk dat de bodypaint van vvd er niet gaat komen. Toch een beetje jammer na de uitgebreide tweets...

15:21

Omdat de tijd vooral goed besteed moet worden en er nog behoorlijk wat uren zijn totdat het 22:00 is, ga ik lekker naar buiten. 

Lekker met de ukjes in het park spelen waar ik al eerder over geschreven heb. Praten met andere mama's. Over het park, de mogelijkheden voor kinderen. En als onze kleuters tieners worden... wat dan?
Lekker, even naar buiten. Keuvelen over een toekomst van mogelijkheden voor onze kids waar ik hopelijk een steentje aan bij mag dragen.

Emo toestand: relaxt. 13:00
Muziekje erbij, nadenken. Had ik meer mensen kunnen spreken? Zijn er nog mensen die onze standpunten, onze waargemaakte beloftes of mijn drijfveren niet meegekregen hebben. Moet ik de straat op? Ligt het nu bij de stemmers? Vanavond taart of biscuitjes?
Kleding? 
Mijn facebookbox loopt vol... positief! Hoe bijzonder dat mensen het me toevertrouwen. 'Dit jaar weet ik het echt niet. Ik gun het jou omdat ik je inzet ken.' 'Succes vandaag, ik denk aan je, je weet op wie ik stem ;-) 
Ik neem de berichten ter harte en geef aan dat je me de komende vier jaar ook altijd aan kan spreken. Mijn nummer is bekend en de meesten weten inmiddels wel waar ik woon.
De laatste kaarten zijn de deur uit


Ondertussen verwacht ik dat gewoon ruim 50% van mijn dorp gaat stemmen. Het weer zit mee de mensen zijn positief. En wie wil er nu niet zo'n stemfie?

---------------------------------------


12:00 Eten is op. Knoop blijft. Even thee drinken in de zon met een een vriendin. Vooral niet over politiek praten... Dat lukt toch zeker 5 minuten. Toch maar even coalitie bespreken. Nog meer positieve berichten 'Tinet, onze stem heb je!' 'Doe wat goeds met mijn stem.'

Zal ik nog wat reageren op twitter. Laat ik het gaan. Paul Solleveld gaat met de billen bloot. Ben benieuwd of Frans Klovert al aan het verven is. Komisch duo.

Op omroep Zuidplas wordt ook de hele dag een liveblog bijgehouden. Nog even het debat van Putters en vd Putten nagekeken. Goed opgezet, attractief uitgevoerd.
En zo ploegen we verder. Nog 10 uur. Dan weten we meer!

--------

11:00 
Het is gek, als stemmer loop je naar een stembureau en stem je. Als kandidaat, is het echt de andere kant van de camera. Iedere politieke speldenprik zie je. En je hebt er ook nog een mening over. Ik vraag me overal af... is dit schadelijk voor ons, helpt het juist?

Dat gevoel in mijn buik is inmiddels wel omgeslagen in trek. Dus:


De smsjes stromen inmiddels ook binnen: 'Succes vandaag' 'Gaat je lukken kanjer' 'Ik heb de buurvrouw ook overtuigd!' 'We hebben op je gestemd!' etc etc. Leuk, lief en dankjewel!

Emostand: MET DIT WEER MOET EEN BLIJDE PARTIJ TOCH WINNEN ;-)

10:00 In het park nog even een gesprekje met de 'tuinmannen'. Leuke gasten zijn dat toch altijd. Waar je ze ook tegenkomt, altijd gezellig. Maar dan is het zover. Stemmen! In het stembureau maar ik de populaire #stemfie. Via twitter maak ik wereldkundig dat ik gestemd heb, met de stemfie natuurlijk.

Dan nog even een rondje door de reigerhof. Niet om campagne te voeren. Dat mag niet, binnen een straal van 250 meter van stembureaus. Dus, nee dat mag niet op het station, of in het winkelcentrum.Emo staat: licht gespannen, optimistischErgens tussen 7 en 8
Ik rol me nog even lekker op in mijn dekbed. Veel te vroeg, veel te koud. Of... lang


zaam vraagt een gevoel in mijn buik aandacht. Trek? Lijkt me sterk. Ik ben één van die veelteveel Nederlanders die een ontbijtje te vaak overslaat. Maar... Oh ja!
Direct wordt het gevoel sterker, we gaan stemmen! Leuk maar ook spannend. Wat voor gevoel is dat dan? Ik herken het wel vaag. De dag van de wk finale in 2010 werd ik ook zo wakker. Misschien helpt dat iets? Ik kan me voorstellen dat meer mensen toen zo wakker werden. 

9:00 Ik schuif achter mijn computer en begin mijn blog. Hier houd ik je de hele dag op de hoogte. Van mijn humeur, mijn stem en natuurlijk laat ik je weten waar ik ben.

Nu eerst naar het park! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten